Sidste forberedelser i gang før Luxembourg-bryllup

På fredag kan arvestorhertug Guillaume og grevinde Stéphanie sige ja til hinanden ved den borgerlige vielse på rådhuset.
På fredag kan arvestorhertug Guillaume og grevinde Stéphanie sige ja til hinanden ved den borgerlige vielse på rådhuset.
Foto: AOP

Luxembourgerne venter spændt på det store kongelige bryllup mellem arvestorhertug Guillaume og grevinde Stéphanie.

Onsdag, 17. oktober 2012 - af Marianne Singer

Med hele to vielser, kongelige gæster fra hele verden og et kæmpe fyrværkeri har luxembourgerne masser at se frem til i de kommende dage, når landets tronfølger siger ja til sin elskede Stéphanie.

Allerede fredag vil parret blive viet borgerligt, og selv om det ikke bliver sendt direkte på TV, kan nysgerrige få et glimt af parret, når de spadserer fra Storhertugpaladset til rådhuset.

Dagen efter finder så den store, traditionelle vielse sted i Notre-Dame Katedralen, og den bliver både vist på TV og rundt omkring i byen på storskærme.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Om aftenen fortsætter festlighederne, når de nygifte kører gennem byen for at tage imod hyldesten fra folket. Bagefter er alle, der har lyst, inviteret med til at se fyrværkeri og overvære en gratis koncert med blandt andet den belgiske sanger Selah Sue, en af brudeparrets favoritkunstnere.

Det hele kræver selvfølgelig store forberedelser, og hoffet er i fuld gang med at få de allersidste ting på plads, inden det går løs.

Og også politiet har travlt - i går blev flere gader i centrum af Luxembourg spærret, så en politieskorte kunne afprøve bryllupsruten fra paladset til katedralen. Samtidig er dele af det luxembourgske parlament blevet ryddet, fordi der manglede plads til de mange bryllupsgæster til den store gallamiddag fredag aften.