Kongelige fødsler 2014 – få et overblik

Foto: AFP

Med fyrstinde Charlenes royale tvillinger, der kom til verden den 10. december, rundede det lille fyrstendømme flot året af med kongelige fødsler. Få et overblik over kongelige fødsler i 2014…

Mandag, 29. december 2014 - af Jan Bergman

Britisk kongehus med årets første fødsel

2014 var ikke en gang en måned gammel, før vi kunne byde det første, nye kongelige medlem velkommen. Den 17. januar fødte Zara Tindall (Født Phillips), datter af prinsesse Anne og barnebarn til dronning Elizabeth, sit og Mike Tindalls første barn. Den lille pige, som hedder Mia Grace Tindall, blev født på Gloucestershire Royal Hospital. Zara Tindall er en dygtig rytter, og hun vandt blandt andet en sølvmedalje ved OL i London i 2012, så derfor kommer det næppe som en overraskelse, at hun håber på, at hendes datter arver det atletiske gen. Til Hello Magazine sagde hun i august:

- Jeg synes, at det er rigtigt vigtigt i alle børns liv, at have den mulighed. Jeg tror, vi fik det fra vores forældre, forhåbentligt giver vi det videre til Mia.

Svensk babylykke

Cirka en måned senere, den 20. februar kom endnu et royalt medlem til verden. Svenske prinsesse Madeleine fødte hendes og Christopher O’Neills første barn, Prinsesse Leonore, i New York. Det var første gang siden 1899, at en svensk prinsesse blev født uden for Sveriges grænser. Den lille prinsesse er ikke fyldt et år endnu, men hun kan allerede glæde sig til at blive storesøster til sommer, for prinsesse Madeleine og Christopher O’Neill har netop annonceret, at de venter barn nummer to. Hvor barn nummer to skal fødes, ved vi endnu ikke.

Luxembourg jubler

2014s tredje nye medlem kom til den 15. juni i Luxembourg. Den dag blev prins Felix og prinsesse Claire af Luxembourg forældre til deres første barn, Amalia Gabriela Maria Theresa. Prinsesse Amalia blev født på Maternité Grande‐Duchesse Charlotte Hospital og vejede 2.950 gram og målte 50 cm.

Belgisk familieforøgelse

Den 6. juli trådte et nyt medlem ind i den belgiske kongefamilie, da prins Amedeo fik sin Elisabetta. Prins Amedeo, som er søn af kong Philippes søster prinsesse Astrid, og italienske Elisabetta Rosboch von Wolkenstein havde været kærester i en del år, og i februar friede han endelig til hende. Parret blev gift i Rom vi en af byens ældste kirker, som de selv havde valgt. Elisabettas meget smukke brudekjole var fra Valentino, og hun bar dronning Elisabeth Diamant Bandeau, som dronning Mathilde af Belgien også bar til sit bryllup.

Dobbelt lykke i Monaco

For knap to uger siden kom de sidste to nye medlemmer til verden. Den 10. december fødte fyrstinde Charlene af Monaco tvillingerne, prinsesse Gabriella og kronprins Jacques. Rygterne begyndte allerede at svirre tidligt på eftermiddagen, og om aftenen blev spændingen udløst. Fyrstinden havde lidt over klokken 17 født en pige og en dreng. 42 skud blev fyret af for at markere fødslen af de to nye medlemmer af fyrstefamilien, og fyrstepaladset i Monaco blev lyst op, mens monegaskerne fejrede fødslen i gaderne. Med fødslen af tvillingerne blev fyrst Albert og fyrstinde Charlene ikke bare forældre, fyrst Albert fik også en længe ventet arving.

Vi ønsker alle familierne stort tillykke og ser frem til flere bryllupper og fødsler i det nye år.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com