Kongelig på fuld tid: Prins William flytter med familien til London

Hertuginde Catherine, prins William, prins George, prinsesse Charlotte

Hertuginde Catherine, prins William, prins George, prinsesse Charlotte

Foto: All Over

Efter to år som helikopterpilot har prins William sagt sit job op til sommer, hvor han flytter tilbage til London sammen hertuginde Catherine og børnene.

Mandag, 16. januar 2017 - af Dorte Quist

Prins William og hertuginde Catherine har ændret på deres planer for de næste par år, og de flytter nu definitivt fra Norfolk til deres lejlighed i London til sommer. Det betyder, at prins George skal begynde i skole i London i stedet for i Norfolk.

Det var egentlig meningen, at prinsen skulle stoppe med at flyve for East Anglian Air Ambulance til marts, hvorefter han skulle til at være fuldtids-kongelig med alle de forpligtelser, det indebærer. Til gengæld ville hertuginde Catherine blive boende i parrets hus i Norfolk, hvor prins George skulle starte i den lokale skole. Men parret har nu besluttet, at de ikke vil leve så meget fra hinanden. Derfor fortsætter prins William halvtids som ambulance-helikopterpilot frem til sommer, og så flytter hele familien tilbage til parrets store og nyrestaurerede lejlighed i Kensington Palace i London.

Ifølge The Sunday Times er det prins William, der selv har besluttet at stoppe som ambulance-helikopterpilot. Der har ikke været noget pres fra andre familiemedlemmer eller fra hoffet. Prinsen har selv været klar over, at han på et tidspunkt blev nødt til at koncentrere sig om karrieren som kongelig.

I forbindelse med flytningen til London er parret begyndt at kigge på, hvilken skole prins George så skal begyndte i. Og her siges de, at parret har godt kig på Wetherby Pre-preparatory School, som både prins William og hans lillebror, prins Harry, gik på. Prins William er efter sigende glad for skolen, fordi den ligger tæt på parrets hjem i Kensington Palace, og på grund af skolens pædagogiske linje. Skolen motto er: Care, Share and Be Fair. Både prins William og prins Harry var meget glade for de år, de i sin tid havde på skolen. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Mere arbejde til hertuginde Catherine

Prins William forventes at påtage sig mere arbejde på de områder, som står hans hjerte nær, som f.eks. hjemløshed, psykisk sundhed og bevaringsværdigt arbejde. Hertuginde Catherine forventes også at påtage sig flere kongelige forpligtelser, når hun flytter permanent til London. 

Dronning Elizabeth har netop afgivet 25 af sine over 600 protektioner, og det er allerede offentliggjort ,at prins William bliver den nye protektor for Welsh Rugby Union, mens hertuginde Catherine bliver protektor efter dronning Elizabeth for All England Lawn Tennis and Croquet Club Wimbledon.