Jul på slottet: Se dronning Elizabeths fantastiske julepynt.

GALLERI: Jul på Windsor Castle

På Windsor Castle er der skruet helt op for julehyggen. Og alle kan komme indenfor og beundre.

Fredag, 6. december 2019 - af Niels Burgos

Dronning Elizabeth er  ved at være klar til jul.

 

Windsor Castle - og ikke mindst det smukke St. George's Chapel - er pyntet op efter alle kunstens regler. Blandt andet med juletræer, der er,  som de efter de fleste børns mening SKAL være: Næsten helt op til loftet. De smukke træer af sorten Nordmannsgran er fældet ude i den store park omkring Windsor. I St. George's Chapel står det højeste - hele seks meter højt med den smukkeste julepynt. I den utroligt smukke Crimson Hall har dronningen fået plads til et træ, der er ca. tre meter højt. Crimson er det engelske ord for farven purpur-rød - og træets pynt er holdt i netop dette tema.

 

Åbent for alle

I The State Dining Room er der dækket op med det imponerende Grand Service - og i The Octagon Dining Room er der lagt forskellige historiske julegaver frem fra den kongelige familie. I 2019 har man fejret 200-året for dronning Victorias fødsel, så mange gaver har forbindelse til hende.

Det bedste af det hele: Frem til den 5. januar har man mulighed for at besøge slottet og beundre den smukke julepynt. Dronningen selv og hendes familie holder jul på slottet Sandringham og vender først tilbage til WIndsor i januar.