Prinsesse Athena og prins Henrik i fransk skole på Amalienborg

Foto: Hanne Juul

Midt i coronakrisen måtte prins Joachim og prinsesse Marie rejse fra Frankrig til Danmark. Nu opholder de sig med deres to børn på Amalienborg.

Fredag, 27. marts 2020 - af Ulrik Ulriksen

Prins Joachim og prinsesse Marie er kommet fra Frankrig til Danmark mandag, og de befinder sin nu i hjemmeisolation i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Athena og prins Henrik har gået i skole i Paris

Siden sidste sommer har Joachim og hans familie boet i Paris, hvor prinsen og begge hans og Maries børn prins Henrik, 10 år, og prinsesse Athena, otte år, går i fransk skole.

Prins Henrik på hospitalet

Prins Henrik blev efter hjemkomsten til København fra Paris tidligere på ugen undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus.

Testen var heldigvis negativ.

Bor på Amalienborg

Nu opholder Joachim og Marie sig midt i coronakrisen sammen med børnene Henrik og Athena i hjemmeisolation i en lejlighed i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.

Henrik og Athena i fransk skole

Mens Henrik og Athena er i Danmark, modtager de online lektier og undervisning fra deres franske skole ifølge kongehusets kommunikationsafdeling, som BILLED- BLADET har talt med.

Prins Joachim Foto: Hanne Juul

Prins Joachim

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Joachim modtager fjernundervisning

Også prins Joachim modtager fjernundervisning fra Ecóle Militaire i Paris, hvor han siden sommeren 2019 har fulgt en helt særlig og meget krævende militæruddannelse.

Hurtigt til Danmark

Kongehuset udsendte tirsdag eftermiddag en pressemeddelelse om prins Joachim og prinsesse Marie samt deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, som dagen forinden havde forladt deres hjem i Frankrigs hovedstad for at komme hurtigt til Danmark, så Henrik kunne live undersøgt på Riget.

Foto: Birger Storm

Pressemeddelelse tirsdag

Pressemeddelelsen udsendt af kommunikationschef Lene Balleby lød som følger:

-Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går til Danmark, hvor Prins Henrik blev undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ. Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Køb abonnement på BILLED-BLADET

Køb abonnement på BILLED-BLADET