Margrethes hemmelige gave til Henrik

Dronning Margrethe og prins Henrik i 1992 ved deres sølvbryllup.

Dronning Margrethe og prins Henrik i 1992 ved deres sølvbryllup.

Foto: REX/MEGA

I det nye nummer af BILLED-BLADET viser dronning Margrethe en lang række af de gaver, hun har givet og har modtaget gennem årene. Her i blandt den fænomenale Nautil-pokal, som hun forærede sin sølvbrudgom i 1992.

Onsdag, 25. september 2019 - af Dorte Quist

I BILLED-BLADET, der er på gaden nu, kan du læse om en lang række af de kostbare gaver, som dronning Margrethe har modtaget og har givet gennem årene.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Anledningen er den nye udstilling "En dronning værdig - Mester, mæcen, monark", som er åbnet i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot .

Gave til sølvbryllup

Ud over den fantastiske Nautil-pokal, som dronningen forærede sin mand i til deres sølvbryllup i 1992, kan du også se og læse om den smukke halskæde, som dronningen fik til sin 60-års fødselsdag af Håndværkerforeningen i København, det smukke sølvgarniture som tronfølgeren fik i 18 års fødseldagsgave i 1958, og ikke mindst hvordan det kom i stand, at det grønlandske folk og folkestyre forærede dronningen et gulddiadem i forbindelse med regentens 40-års regeringsjubilæum  i 2012.