FLOTTE GENSYN: Kongelige kvinder til Folketingets åbning

GALLERI: Kongelige kvinder til Folketingets åbning (Foto: ALLER MEDIA)

Der er fokus på det danske demokrati og i høj grad også på den kongelige familie, når Folketinget åbner dørene til en ny sæson.

Mandag, 30. september 2019 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe og den nære royale familie er altid en stor fornøjelse at følge, når de er på Christiansborg for at tage del i markeringen af en helt særlig dag.

Folketingets åbning den første tirsdag i oktober er en festlig begivenhed med fokus på demokratiet, men det er bestemt også en begivenhed, der retter fokus mod den kongelige familie og måske især de royale kvinder. 

Dronning Margrethe og Mary ser fantastisk ud

I løbet af de senere år har dronningen sammen med især kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fået stor opmærksomhed, når de er blevet modtaget af Folketingets formand ved hovedtrappen på Christiansborg.

Også når de royale profiler ankommer hver for sig, er der stil over det. De royale gæster i Folketinget er bestemt med til at sætte kulør på den særlige efterårsdag. Dronningen og kronprinsesse Mary samt prinsesse Marie gør altid en god figur i fint design og elegante hatte.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Frederik og Joachim er med

Regenten og tronfølgeren har siden 1966 været til stede ved åbningen af Folketinget hvert år. Kronprinsen og prins Joachim har deltaget i Folketingets åbning, siden de fyldte 18 år, og den kongelige familie har siden 1968 siddet i kongelogen i forbindelse med Folketingets åbning.

Det er altid et af højdepunkterne, når Frederik og Joachim mødes og giver hinande et kram, inden alle går indenfor.

Nyd billederne fra de kongeliges ankomst til Christiansborg gennem tiden i galleriet i toppen af artiklen.

Se de kongeliges ankomst til Folketingets åbning 2018 herunder