Dronningens smykker og gaver udstilles

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: MEGA/Stella Pictures

Fredag den 27. september åbner en speciel udstilling i Dronningens Håndbibliotek på Christiansborg Slot. Nemlig en udstilling af hendes gaver - som hun har givet og som hun har fået.

Søndag, 15. september 2019 - af Dorte Quist

Dronningens smukke turkis-broche og øreringe, som hun har fået i gave af sin mand, prins Henrik, udstilles sammen med en række andre smykker samt brugs- og pynte-genstande, som majestæten har fået eller givet i gavet gennem mange år.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Det sker i Dronningens Håndbibliotek på Christiansborg Slot fra fredag den 27. september og frem til den 15. december under titlen "En dronning værdig - Mester, Mæcen, Monark".

Smukke smykker

Ud over det smukke turkis-sæt, udstilles også den fantastiske guldhalskæde, som dronningen fik af Håndværkerforeningen i København og 39 københavnske håndværkerlaug, da hun fyldte 60 år.

Det smukke grønlandske guld-diadem, Naasut;  Toiletgarnituret med margueritmotiver i guld som tronfølgeren fik i 18 års fødselsdagsgave, og mange andre smukke og specielle sølv- og guld-ting, som dygtige guld- og sølvsmede har forarbejdet til eller for dronningen gennem hele hendes liv.