Dronning Margrethe overrakte forskerpris til smerte-professor

Lars Arendt-Nielsen, professor, dr. med. i smerteforskning, og dronning Margrethe.

Lars Arendt-Nielsen, professor, dr. med. i smerteforskning, og dronning Margrethe.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Dronning Margrethe overrakte i dag Dronning Ingrids forskerpris til professor Lars Arendt-Nielsen for hans banebrydende forskning i smerte.

Onsdag, 12. oktober 2016 - af Trine Larsen

Hver femte dansker lever med smerter. En af dem, er dronningen selv.

Dronning Ingrids Forskningspris blev i dag overrakt af dronning Margrethe til den internationalt anerkendte professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitet.

Forskningslegatet på 100.000 kr. blev overrakt i Chr. IX palæ på Amalienborg. Her modtog dronningen, der er protektor for Gigtforeningen, prismodtageren og ledelsen i Gigtforeningen, der står bag prisen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Banebrydende resultater

Det er 18. gang, Dronning Ingrids Forskningspris uddeles, og i år faldt valget på professor, dr. med. Lars Arendt-Nielsen, der er en anerkendt smerteforsker med flere nyfundne og banebrydende resultater indenfor smerter, især kroniske smerter, ligesom Lars Arendt-Nielsen har etableret et af verdens mest avancerede smerteforskningscentre på Aalborg Universitet.

SE VIDEO: Sådan så det ud, da kongefamilien ankom til Folketinget

Dronningen har smerter

Hver 5. voksne dansker lever med kroniske smerter, og én af dem er majestæten selv.

Dronning Margrethe døjer med smerter i ryggen, der gør, at hun ikke kan holde ud at stå stille ret længe i samme stilling. Men majestæten klarer at gå og sidde eller med noget at støtte sig til.

Således blev der også sat en stol hen til dronningen, hvis hun skulle få brug for den, mens formanden for Gigtforeningens Forskningsråd, professor Mikkel Østergaard, holdt tale for prismodtageren og iøvrigt takkede dronningen for sit engagement og for, år efter år, som protektor for Gigtforeningen at skabe opmærksomhed om de mange fremskridt for mennesker med gigt, som dansk gigtforskning leverer.

Råd mod smerter

Dronningen benyttede ikke stolen, men måske har majestæten under det efterfølgende glas champagne med kransekage fået et par fif af smerte-professoren, som kan hjælpe på smerterne.