Derfor har prins Joachim kvittet smøgerne

Prins Joachim

Prins Joachim

Foto: Mikael Rieck

Prins Joachim er blevet røgfri og det er ikke mindst hans børn glade for. Det er også dem, der har inspireret prinsen til at kvitte tobakken

Onsdag, 11. december 2019 - af Trine Larsen

Prins Joachim har kvittet cigaretterne og det skete for knapt et halvt år siden.

Prinsen har været røgfri siden sin 50-års fødselsdag 7. juni, for dér tog prins Joachim den endelige beslutning om, at kvitte cigaretterne. Dermed følger prins Joachim sin bror, kronprins Frederiks gode eksempel, samt prinsens far, prins Henrik, der også kvittede tobakken for mange år siden. Kun dronningen ryger stadig.

Prins Joachim, der har røget siden han var helt ung, havde forberedt sig et stykke tid, men lidt før midnat dagen før han fyldte 50 år, røg prinsen sin sidste cigaret, selvom der var flere tilbage i pakken og festen næste dag sikkert kunne have været en undskyldning for ikke at stoppe.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Men prinsen har rygrad, og nu er det slut med røg og damp - noget ikke mindst prinsens børn er glade for. Det er nemlig dem, der har inspireret ham til at stoppe, fortæller prins Joachim i dette nummer af BILLED-BLADET nr. 50, som udkommer torsdag.

Nyheden om at prinsen har kvittet tobakken kom i forbindelse med dét interview, som BILLED-BLADET's Trine Larsen har lavet med prins Joachim i Paris, hvor han bor og arbejder. Læs alt om prins Joachim og prinsesse Maries liv i Paris med børnene prins Henrik og prinsesse Athena.