Belgiens prins Laurent må aflevere kørekortet

prins Laurent 

prins Laurent 

Foto: AOP

Blitzen lynede ind ad forruden, da det belgiske regentpars yngste søn kørte tur i Bruxelles.

Torsdag, 17. februar 2011 - af Bent Sennenwaldt

47-årige Prins Laurent af Belgien skal til at se sig om efter en chauffør - hvis ikke han allerede har en. For anden gang er fart-prinsen blevet snuppet for at køre for stærkt, og det koster ham nu kortet i et stykke tid. Den fartgale prins susede i sin tunede Fiat Punto Abarth gennem Bruxelles' gader, og det gik alt for stærkt. Uheldigvis for prinsen passerede han et fart-kamera, som knipsede ham og registrererede, at han kørte 82 kilometer i timen. Det er 32 kilometer mere, end man må - også selvom man er kongelig.
 

Prins Laurent, som er kong Alberts og dronning Paolas yngste barn, har allerede måttet alevere kørekortet én gang tidligere. Det var, da han i 1987 kørte 137 kilometer i timen gennem byen Bruges. Det kostede straks kørekortet og en klækkelig bøde. Prinsen udtalte dengang, at der burde være særlige fartgrænser for folk med hurtige biler!

Prinsen var i 2007 indblandet i en korruptionssag, hvor han var anklaget for at have brugt penge fra det belgiskel søværns kasse til at at vedligeholde en af kongehusets ejendomme. Den anklage blev han dog ikke dømt for.