TILLYKKE: Dylan fylder 50 år

1995

1995

Foto: AOP

Skuespilleren Luke Perry kan se tilbage på en karriere, hvor hans rolle som Dylan i en af 90’ernes største TV-successer for altid vil følge ham.

Tirsdag, 11. oktober 2016 - af Majken Munk

Han smeltede unge kvinders hjerte med sine mørke øjne og charmerende smil, da han i starten af 90’erne var på alles læber på grund af hans rolle i seriebaskeren ”Beverly Hills 90210”.

Han spillede seriens badboy Dylan McKay, der var modsætningen til dydsmønsteret Brandon Walsh. 

LÆS OGSÅ: Dylan med i dansk TV-serie

Selvom skuespilleren over flere omgange har forsøgt at lægge rollen som Dylan bag sig, har det vist sig at være en sværere opgave end først forventet. Hans første forsøg var i 1995, hvor han selv valgte at takke nej til endnu en sæson som Dylan, fordi han ville prøve mere modne roller. Han kom dog tilbage og afsluttede serien efter et par års pause.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

(artiklen fortsætter under billedet)

Foto: AOP

Nu som en ældre version af sig selv har Luke Perry erkendt, at han aldrig slipper af med Dylan McKay. 

- Jeg vil altid være knyttet til ham til den dag, jeg dør, men det er egentlig helt fint. Jeg skabte Dylan McKay. Han er min, fortalte Luke Perry i et interview fra 2008.

90'erens store succes

Med den store popularitet, der omringer serien, kan skuespilleren ikke andet end at være stolt over at have været med. Serien kan stadig nydes den dag i dag, hvor nutidens ungdom kan følge med i de amerikanske teenageres strabadser i hverdagen. 

TV2 har forsøgt at fjerne "Beverly Hills 90210", men det havde de ikke meget held med. Efter utallige henvendelser fra utilfredse seere, måtte kanalen et år efter sende 90'er-serien igen, der nærmest har kørt siden, dog med sin nuværende placering på TV2s søsterkanal TV2 ZULU. 

LÆS MERE: Jennie Garth og Luke Perry har fundet melodien