Ikonisk Dallas-afsnit med Larry Hagman fylder 35 år

Larry Hagman og Linda Gray som J.R. Ewing og Sue Ellen i 1980. 

Larry Hagman og Linda Gray som J.R. Ewing og Sue Ellen i 1980. 

Foto: AOP

Millioner af TV-seere sad den 21. november 1980 i spænding og ventede på at få afsløret, hvem der havde skudt karakteren J.R. Ewing, som blev spillet af Larry Hagman.

Lørdag, 21. november 2015 - af Karine Didriksen

Lørdag 21. november er det præcis 35 år siden, at mere end 90 millioner amerikanere sad klinet til fjernsynsskærmen for at se ”Dallas”-afsnittet ”Hvem gkorde det?”.

Fans af den amerikanske TV-serie med Larry Hagman i hovedrollen som oliebaronen J.R. Ewing havde ventet i otte måneder på at få mysteriet opklaret – hvem havde skudt J.R.?

Afsnittet ”Hvem skød J.R.?” blev sendt i slutningen af seriens tredje sæson, i marts 1980, og her så man J.R. blive skudt – men ikke af hvem.

Dallas-forbryderen afsløret

Da forbrydelsen endelig blev opklaret, viste det sig, at det var J.R.s elskerinde – og hans hustru Sue Ellens søster – Kristin, der stod bag skuddet. Hun blev ikke sigtet, fordi hun afslørede, at hun var gravid med J.R.s barn, som hun senere aborterede.

”Hvem gjorde det”-afsnittet er et af de mest ikoniske i ”Dallas”-historien, fordi seerne havde ventet i spænding siden foråret og flittigt havde gættet på, hvem af "Dallas"-karaktererne som stod bag skyderiet. 

Afsnittet blev et af de mest sete internationalt med over 360 millioner seere.

”Dallas” blev vist i USA fra 1978-1991, og serien fik premiere i Danmark i 1988.