Jan fra Gutterne på kutterne: Jeg kæmper videre

Jan Olsen

Jan Olsen

Foto: Metronome/TV 2

Jan Olsen er skuffet over, at ingen politikere hjælper mod ulovligt fiskeri.

Tirsdag, 21. februar 2017 - af Ken Richter

I ”Gutterne på kutterne”, som TV 2 sendte tirsdag aften, blæste Jan Olsen fra Thorup Strand til kamp mod de hollandske trawlere, der efter hans mening ulovligt tømmer de fiskepladser, hvor Jan og hans kolleger normalt fanger deres fisk.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Jan stod frem i TV 2 Nord og håbede på at få hjælp fra politikerne på Christiansborg.

- Jeg har ikke hørt noget siden, men politikerne må gerne snart vågne op, lyder opfordringen fra den erfarne kystfisker, der meget bramfrit udtrykker sin skuffelse over de folkevalgte.

Hollandske trawlere ødelægger havbunden 

- Nu må vi se til april-maj, når de enorme hollandske trawlere vender tilbage. Jeg kæmper videre for at få dem stoppet, for når de har været her, fanger vi kun døde fisk, og de ødelægger havbunden.

- Hollænderne har ganske vist lov til at fange 1.700 tons, men de fanger nemt fem gange så meget, og det hele ender i udlandet, forklarer en meget vred Jan Olsen.

Han understreger, at hans kritik på ingen måde er rettet mod de danske trawlfiskere, som kystfiskerne har et fint forhold til.   

LÆS MERE: "Gutterne på kutterne" keder sig aldrig

Til gengæld kan Jan og hans kolleger på Thorup Strand glæde sig over, at priserne på fisk går i den rigtige retning, og derfor tror Jan også på, at der på et tidspunkt bliver råd til at udskifte trækutteren Liv.

- Den er 34 år gammel, nøjagtig lige så gammel som min lillebror Jonny, og jeg tror, vi skal have en ny kutter om et eller to år, vurderer Jan Olsen.