Bubber lancerer Børnenenes U-landskalender

Bubber

Bubber

Foto: PlanBørnefonden/Niels Busch

Som ambassadør for PlanBørnefonden har Bubber besøgt Bangladesh for at opleve de vilkår børn i Bangladesh lever under.

Onsdag, 23. oktober 2019 - af Helle Skram de Fries
Børnene U-landskalender kan købes fra den 23. oktober, og i år går overskuddet fra kalenderen til PlanBørnefondens projekt i Bangladesh, der skal støtte børn i Dhakas slum til at blive i skolen frem for at være børnearbejdere eller barnebrude.
Sammen med PlanBørnefonden har Bubber været med i Bangladesh for at se børnenes forhold i slummen i Dhaka.
"Jeg oplevede ubeskriveligt kummerlige forhold, som børnene levede under. Familier, der bor i små blikskure, rotter piler rundt om fødderne på dem, og der er langt til rent vand", fortæller Bubber i en pressemeddelelse fra PlanBørnefonden – og tilføjer:
 

Skolegang er vejen ud

"Skolegang er vejen ud af fattigdom. Det er et faktum, jeg har set med egne øjne. Derfor vil PlanBørnefonden med årets projekt arbejde for at fastholde slummens piger og drenge i skolen."
S Foto: Niels Busch/ PlanBørnefonden

S

 
U-landskalenderen har eksisteret siden 1962.
"Jeg husker selv, hvordan min lille krop nærmest sitrede, da jeg som barn åbnede dagens kalenderlåge. Nu er det ikke de små billeder bag lågen, der får mit hjerte til at banke. Det er de børn, som får gaven af overskuddet fra salget af kalenderen", fortæller Bubber, der er med ude på fire skoler for at lancere årets U-landskalender.
 
Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

 

Shaka Loveless støtter med sang

Musikeren Shaka Loveless, der selv er sponsor for et barn, har skrevet årets sang ”Op for Dhaka” og deltager også på skolerne i lanceringen af kalenderen. 
”Jeg er taknemmelig for at have fået lov til at bruge min musik til at sætte fokus på de vilkår børn og unge lever under i Dhakas slum”, oplyser Shaka.
 
Foto: Kenneth Ngyen
Børnenes U-landskalender er et samarbejde mellem DR og forskellige velgørenhedsorganisationer med det formål at skaffe penge til børn i fattige lande.
DR 1 sender fra den 1. december se en genudsendelse af julekalenderen fra 2012 ”Julestjerner”.