Simon Emil Ammitzbøll har mistet sin mand: - Jeg vil savne dig resten af livet

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen på den røde løber til TV 2's fødselsdagsshow i anledningen af Dronning Margrethes 75-års fødselsdag i 2015. 

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen på den røde løber til TV 2's fødselsdagsshow i anledningen af Dronning Margrethes 75-års fødselsdag i 2015. 

Foto: Hanne Juul

I fredags afgik Simon Emil Ammitzbølls mand Henning Olsen ved døden i en alder af blot 56 år. Det fremgår i en pressemeddelelse fra Liberal Alliance, at det sker efter mange års kræftsygdom.

Tirsdag, 23. august 2016 - af Lene Skaarup

-Jeg vil savne dig resten af livet. Med få ord har folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll beskrevet sin store sorg efter partneren Henning Olsens alt for tidlige død fredag den 19. august. Et dødsfald, der er kommet bag på mange. 

Kærlighed har ingen alder

Henning Olsen var 18 år ældre end 38-årige Simon Emil Ammitzbøll, men det har aldrig været en hindring for de to. De to mødte hinanden første gang på en café i 1998. LA-politikeren havde tidligere været i forhold med kvinder, men da han fandt Henning Olsen blev kan klar over, at han er til mænd. Og det blev til den store kærlighed. Parret har været sammen i 17 år, og blev gift i 2005. 

Bisættelsen holdes privat

I dødsannoncerne i Berlingske og Politiken fremgår det endvidere, at bisættelsen vil finde sted fredag den 26. august. I Liberal Alliances pressemeddelelse oplyses det, at familien beder om, at der udvises respekt for privatlivets fred.  

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen ved Regentparrets aftenselskab for Folketingets medlemmer i 2010. Arkiv foto: Hanne Juul

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen ved Regentparrets aftenselskab for Folketingets medlemmer i 2010.