Morten Grunwald åbner Dansk filmskat

Foto: Hanne Juul (BILLED BLADET)

"Benny" fra Olsen Banden åbnede den danske filmskat, da han sammen med andre filmlegender trykkede Nordisk Films nye streaming-tjeneste i gang. Man kan nu streame et rigt ekstramateriale og høre adskillige anekdoter fra legendariske danske film som bl.a. Morten Korch og Olsen Banden.

Onsdag, 25. februar 2015 - af Casper Nielsen

Morten Grunwald var i fin form, da han gik på scenen på Nordisk Film, og trykkede på den knap, der fik Nordisk Films ny streamingtjeneste, Dansk Filmskat, til at gå i luften.

Knappen var i bedste Olsen Bande-stil placeret på en tro kopi af et af de legendariske Franz Jäger-pengeskabe, som Egon Olsen gjorde til sit speciale i den danske filmskat.

Det var netop den danske film skat, der skulle fejres.

Den ene klassiker efter den anden

Nordisk Film dedikerer en hel ny streamingtjeneste til alle de gode gamle danske filmklassikere.

Fra ”Mordets Melodi” og ”Far til fire” til ”Midt om Natten” og ”Den eneste eneste”.

Samt naturligvis Olsen Banden og Morten Korch. For blot at nævne nogle.

LÆS OGSÅ: Da Morten Grunwald fyldte 80

Masser af ekstramateriale

Morten Grunwald har været med til at bidrage til det ekstra materiale, som Nordisk Film også vil gøre tilgængeligt på deres streamingsite.

-Jeg ved ikke, hvor meget de har med. Men scenen fra ”Olsen Bandens sidste bedrifter”, hvor Ove Sprogøe’s Egon stod støbt i beton, og kun undgik den sikre død i Københavns havn, fordi Balling insisterede på at lave stuntet med en dukke, er noget af det, jeg fortæller om i de interviews, siger Morten Grunwald om en af de mere dramatiske Olsen Bande optagelser.

LÆS OGSÅ: Erik Clausen: Bevar dit barnesind

Clausen og Balling drak dus

Også Erik Clausen havde minder fra sin tid med Erik Balling og Kim Larsen på Nordisk Film, hvor de i 1983 lavede ”Midt om natten”.

- Vi blev inviteret op til Balling, hvor vi drak dus. Men Erik var vist ikke så glad for min og Kims præstationer foran kameraet. Hver gang vi afsluttede en scene lød der et ”ja tak” – efterfulgt af et langt dybt suk fra Balling. Og da en journalist spurgte om der mon kom en 2’er, lød det klare svar fra Balling: Nej!, huskede Erik Clausen.

Filmene kan ses på tablet, computer, smartphone og på tv via Chromecast og Airplay.

I løbet af 2015 vil Dansk Film skat også blive tilgængeligt på Smart-tv.

Rita Wilson, Tom Hanks