Hollywoodstjernen Nikolaj Coster-Waldau tilbage i stor dansk film

Nikolaj Coster-Waldau.

Nikolaj Coster-Waldau.

Foto: ALL OVER PRESS

Nikolaj Coster-Waldau har for længst slået sit navn fast på den internationale filmscenen. Snart er han aktuel i endnu en film - og denne gang er det på dansk.

Mandag, 9. september 2019 - af Laura Dalgård Hansen

Det går rigtig godt for mange danske skuespillere i udlandet, og i den forbindelse er det ikke til at komme uden om 49-årige Nikolaj Coster-Waldau.

Dansker med international succes

Det er i år 25 år siden, Nikolaj Coster-Waldau brød igennem i Ole Bornedals "Nattevagten", og siden er det kun gået fremad for den danske stjerne.

Også internationalt har han stor succes, og han har får længst slået sit navn fast  efter rollen som Jaime Lannister i den verdensomspændende hitserie ”Game of Thrones”.

Derudover har han medvirket i en lang række udenlandske produktioner, men nu kan fans af Nikolaj Coster-Waldau glæde sig til snart igen at se ham udfolde sig på sit modersmål.

Nikolaj Coster-Waldau tilbage i dansk film

I den nye film ”Selvmordsturisten” spiller han den altoverskyggende hovedrolle som forsikringsagenten Max, der elsker sin hustru Lærke.

Men han lever også med en kræftsvulst i hjernen, og han kommer på sporet af et afsidesliggende luksus-resort, der specialiserer sig i selvmord. 

Bag filmen står instruktør Jonas Alexander Arnby, og i den medvirker blandt andre også Tuva Novotny, Solbjørg Højfeldt og Sonja Richter.

Klik her for at se traileren til filmen, der får premiere 21. november. 

Siden 1998 har Nikolaj Coster-Waldau været gift med Nukâka Coster-Waldau, og sammen har de to døtre.

Den yngste, Safina, er gået i hans fodspor, og havde sidste år en af hovedrollerne i julekalenderen "Theo & Den Magiske Talisman". 

Nikolaj Coster-Waldau og Solbjørg Højfeldt i "Selvmordsturisten". 

 

Rita Wilson, Tom Hanks