Björn Borgs søn spiller sin far i ny film

Leo Borg

Leo Borg

Foto: Nordisk Film

Leo Borg optræder som en ung version af sin egen far, tennislegenden Björn Borg, i den kommende storfilm BORG.

Mandag, 10. oktober 2016 - af Casper Nielsen
Tenniskongen Björn Borgs liv og sportslige meritter skal skildres i en ny, stor portrætfilm, og det bliver på alle måder et portræt med nære familiære rødder.
 
Ingen ringere end Leo Borg – den svenske tennis-legendes 13-årige søn – spiller nemlig sin far som ung.
 
Filmen er indspillet i Sverige, Prag, London og Monaco og skildrer Björn Borgs vej til tinderne.
 
I rollen som det legendariske tennisikon som voksen ses Sverrir Gudnason. 
 
- At Leo søgte rollen og desuden allerede spillede tennis var et rent lykketræf. Han er desuden interesseret i at lave film og er et naturtalent foran kameraet. Det har været fantastisk, at arbejde med Leo. Hans bidrag til filmens autenticitet i en historie, der tager os bag om legenden Björn Borg, er uvurderlig, siger filmens danske instruktør, Janus Metz, i en pressemeddelelse.
 
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 
Bjørn Borg  med Leo i klapvog. Fotoet er taget i 2007 i Monaco. Foto: All Over

Bjørn Borg  med Leo i klapvog. Fotoet er taget i 2007 i Monaco.

Leo vidste ikke filmen var om Björn Borg

Tidligere på året blev der på bl.a. Facebook søgt efter sportsinteresserede drenge i alderen 6-17 år til en svensk film. Leo søgte rollen på et tidligt tidspunkt uden at vide, at filmen var om Björn Borg, og at han i rollen skulle portrættere en ung version af sin egen far.
 
- Både Leo Borg og Mark Mossberg, der spiller Björn Borg som teenager, har gjort et virkelig godt stykke arbejde, og vi er mere end tilfredse med deres præstationer i filmen, siger Jon Nohrstedt, som sammen med Fredrik Wikström producerer filmen for SF Studios.
 
I BORG ses desuden Shia LaBeouf som John McEnroe, Stellan Skarsgård som Lennart "Labbe" Bergelin og Tuva Novotny som Mariana Simionescu. 
 
Filmen er instrueret af danske Janus Metz, der tidligere har instrueret den Cannes-vindende film "Armadillo", samt en episode af den anmelderroste TV-serie "True Detective".
 
Premieren står i efteråret 2017. 
 
Rita Wilson, Tom Hanks