Horoskoper

Velkommen til BILLED-BLADETs horoskoper

Her er dagens horoskop og en beskrivelse af dit stjernetegn. Se også hvordan din uge, måned eller hele året bliver for netop dit stjernetegn.


Indhold: 

Hvordan beregnes et horoskop

Stjernetegn

De 12 stjernetegn

Hvad karakteriserer de forskellige stjernetegn

Vædderen: 21. marts - 20.april

Tyr: 21.april - 21. maj

Tvillingen: 22. maj - 21. juni

Krebsen: 22. juni - 22. juli

Løven 23. juli - 23. august

Jomfruen: 24. august - 23. september

Vægten: 24. september - 23. oktober

Skorpionen: 24. oktober - 22. november

Skytten: 23. november - 21. december

Stenbukken: 22. december - 20. januar

Vandmanden: 21. januar - 18. februar 

Fisken: 19. februar - 20. marts

Kærlighedshoroskopet - Hvem passer vi sammen med?

 

Hvordan beregnes et horoskop

Når man fagligt skal definere et horoskop, forklares det som en plantegning af vores solsystem, set fra den planet vi bor på. Når et horoskop laves, sker det ud fra en astrologisk beregning, der laves ud fra Solens, Månens og planeternes positioner.
 
Ordet ’horoskop’ stammer oprindeligt fra de græske ord ’höra’ og ’scopos’, der betyder ’tid’ og ’observatør’. Det er netop tiden og observationen, der i samspil med Solen, Månen og planeternes position, kan forudsige begivenheder på et bestemt tidspunkt.
 
Når et horoskop bliver lagt, tegner astrologen et kort over himlen med Jorden som centrum, som den så ud på fødselstidspunktet og på fødselsstedet, for dén der får lagt sit horoskop. 
 
Dog findes der flere forskellige typer af horoskoper, og der kan både lægges horoskoper for mennesker, nationer eller helt konkrete spørgsmål. De horoskoper, som du kan læse her på BILLED-BLADET, er alle horoskoper for mennesker. Det er fødselshoroskoper, som tager udgangspunkt i himlen i lige præcis den periode, hvor man er født. 
 

Stjernetegn

Når vi står her på Jorden, ser det ud som om, at Solen bevæger sig i en stor cirkel rundt om os – én omgang hvert år. Den cirkel, som Solen på den måde ’tegner’ på himlen, går under navnet ’Ekliptika’, og det er netop denne cirkel, som man i astrologien deler op i de tolv stjernetegn. 
 
På den måde bestemmes dit stjernetegn ud fra hvor på Ekliptika (også kaldet Dyrekredsen), Solen var, da du kom til verden. Det betyder at dit stjernetegn, også er dit soltegn. 
 

De 12 stjernetegn

Det første stjernetegn i Dyrekredsen er Vædderen. Forklaringen på hvorfor netop Vædderen, hvis stjernetegn går fra den 21. marts – 20. april, er det første stjernetegn, skal findes i forklaringen om forårsjævndøgn, som gerne falder omkring den 20-21. marts. Her står Solen direkte over Ækvator, og denne placering skal ses som startpositionen for Solen, når den skal til at påbegynde sin rejse rundt om Jorden og danne den cirkel, som deler vores stjernetegn op. De 12 stjernetegn der findes i Dyrekredsen er: 

 • Vædder 
 • Tyr 
 • Tvilling
 • Krebs 
 • Løve 
 • Jomfru 
 • Vægt 
 • Skorpion 
 • Skytte 
 • Stenbuk
 • Vandmand 
 • Fisk

Hvad karakteriserer de forskellige stjernetegn 

Vædderen: 21. marts – 20. april 

Vædderen er lederen af flokken og gerne den første til at få sat gang i tingene og tage styringen. Dermed drives Vædderen af den energiske tilgang, som er karakteriseret for dette stjernetegn. En Vædder er altid omstillingsparat og ikke bange for de udfordringer, som de møder på deres vej. Derfor siges Vædderen at være modig og stærk. 
 
Til gengæld er Vædderen også kendt for at have lidt af et temperament og til tider at kunne blive hysterisk og få voldsomme raserianfald. Deres tålmodighed ligger på et meget lille sted.
 
I og med at Vædderen anses for at være en leder, som gerne styrer slagets gang, har Vædderen det ikke så godt med at tage imod ordrer. Dét, kombineret med deres til tider voldsomme temperament, kan resultere i at folk ofte kommer til at opfatte dem som forkælede og krævende personer, der vil gå langt for at få deres vilje. 
 

Tyr: 21. april – 21. maj

Tyren er karakteriseret ved at være rolig, stabil og tålmodig, men som Tyr er du bestemt også et stædigt væsen. Tyren er lidt af en livsnyder, der finder sig bedst tilpas omgivet af skønne ting, nydelseselementer og selvforkælelse. Materielle goder og en nydelsesfikseret livsstil er lige sagen for Tyren. 
 
Tyren er også et følsomt væsen, som rummer en vulkan af indre følelser. Dog er det sjældent, at følelserne bliver sluppet løs, da de skjuler sig under den rolige overflade. Derfor kan de blive opfattet som meget private og til tider indelukkede personer. 
 
Tyren har den konservative holdning, at hvis tingene fungerer udmærket, som de er, så er der ingen grund til at ændre på dem. Andre kan være af den opfattelse, at de fungerer bedre med fremgang og forandring. Det er særligt i disse situationer, at Tyren bliver mistænksom, påståelig og dogmatisk og på den måde kommer til at virke stædig. 
 

Tvillingen: 22. maj – 21. juni

Tvillingen er et livligt stjernetegn, som er karakteriseret ved at være energisk, fleksibel, alsidig, intellektuel og hurtigtænkende. De er nysgerrige og har en særlig trang til selvudfoldelse, og derfor er en levevej som skuespiller, eller et lignende kreativt foretagende, ofte den vej Tvillingen vælger.  
 
Tvillingen bliver rastløs, hvis tingene står stille. De anser nemlig helst, at der konstant foregår forandringer, og at tilværelsen er alsidig og i fremdrift. Med andre ord er der altid fart over feltet hos Tvillingerne. Selvom Tvillingen som oftest er populær, kan dette dog også få folk til at anse Tvillingen som overfladisk, fordi de aldrig går i dybden med detaljerne og nuancerne. 
 
Tvillingernes tegn er også dobbelthedens tegn, hvilket betyder, at de vil have mere end én af alting, det være sig både kærlighedspartnere, jobs og materialistiske goder. I kombination med deres evige frihedstrang, kan det nemlig være svært at forblive i ét forhold eller ét bestemt arbejde i for lang tid ad gangen. 
 

Krebsen: 22. juni – 22. juli 

Krebsen er en sammensat type, som rummer både bløde og hårde sider – blød indeni, med en hård skal udenpå. Derfor vil mange anse Krebsen som værende kompleks og svær at forstå. Det betyder, at Krebsen den ene dag kan være venlig, sympatisk og indlevende mens de den næste dag kan være sure, vrantne og negative. Krebsen som stjernetegn ligner på mange måder dyret krebsen. Under overfladen findes et virvar af følelser, som udenpå er beskyttet af at hårdt skjold.  
 
Krebsens største kvalitet er deres loyalitet, som gør dem til gode og tillidsfulde venner. De er nostalgiske mennesker, der ofte lever meget i fortiden. De gammeldags værdier gør, at de er inkarnerede familiemennesker, som er mest lykkelige, når de er omgivet af venner og familie. 
 
Hvis nogen fornærmer Krebsen, er de ikke gode til at slå fra sig, men går hellere ind i sig selv og surmuler i stedet. Og surmuleriet kommer også gerne til udtryk i en grundlæggende mistro til andre, hvor Krebsen føler, at alle er ude efter dem. Derfor har Krebsen til tider et negativt syn på livet og brug for konstant ros og anerkendelse. 
 

Løven: 23. juli – 23. august

Løven er en entusiastisk, kreativ og generøs person med tendens til at være lidt dogmatisk. Løven er dyrenes konge, og dermed føler stjernetegnet sig også ubestridt som kongen i deres eget kongerige. De oser af selvtillid og elsker at befinde sig i rampelyset. De elsker at være festens midtpunkt, og gør det også godt med deres charmerende, livlige og medfødte entertainerkarakter. 
 
Løven styres af Solen. Og ligesom Solen, spreder Løven både glæde og varme omkring sig. Løven minder faktisk meget om Solen, da begge er livsbekræftende, energiske og har en magnetisk personlighed, der evig og altid spreder lys. 
 
Løvens udfordringer er, at de hader hverdagens kedsommeligheder og det almindelige, og derfor har det svært med regler og rutiner. Deres lederpersonlighed gør også, at Løven helst gerne vil gå forrest og bestemme. Af den grund kan de ikke altid forstå, når det ikke er dem, som er ledere. Dét i kombination med deres trang til altid at være i spotlyset gør, at andre kan opfatte Løven som værende ”for meget”. 
 

Jomfruen: 24. august – 23. september 

Jomfruen er en perfektionistisk, analytisk og arbejdsom person. De gennemgår detaljeret alle fakta i forsøget på at opnå det perfekte, i alt de gør. En Jomfru er reserveret og beskeden af natur og fremfor alt, er de meget samvittighedsfulde. 
 
Jomfruen syder af aktivitetstrang. Det skyldes, at Jomfruen er styret af planeten Merkur, der generelt leder mod aktivitet. Men andre kan faktisk trods det, opfatte Jomfruen som meget rolig og fattet. 
 
Jomfruens ordenssansen er knivskarp og deres organisationstrang og arbejdsomhed gør, at de får tingene gjort med det samme. Men samtidig har Jomfruen også en tendens til at fokusere så meget på detaljer og kendsgerninger, at de helst ikke træffer en beslutning, før de er sikre på, at den vil virke perfekt i praksis. Dette betyder, at de ofte unødigt forsinker processer. Desuden er deres hang til at gå i detaljer med til, at de ofte mangler fantasi og ikke er så inspirerende.  
 

Vægten: 24. september – 23. oktober 

Vægten er det mest sociale tegn, som er karakteriseret ved at være udadvendt, charmerende, aktiv og diplomatisk. Vægten styres af Venus, som, ligesom gudinden, står for kærlighed og skønhed. Det betyder at Vægten holder af alt hvad der er skønt, hvad enten der er tale om materialistiske goder, mad, kunst, musik eller mennesker. 
 
Vægten er en fabelagtig lytter og er derfor god til at få andre til at føle sig vigtige og interessante. Det betyder, at stjernetegnet fokuserer meget på menneskelige relationer og er både god til at etablere og pleje dem. Men i sidste ende handler det i virkeligheden ofte bare om dem selv. Vægten er nemlig også narcissist, som ønsker at være i centrum hele tiden. 
 
Fordi Vægten er betaget af skønhed, dømmer de ofte andre på deres ydre, og bliver i deres naivitet omvendt nemt narret af charmens magt hos andre. 
 

Skorpionen: 24. oktober – 22. november

Skorpionen er karakteriseret ved at være fantasifuld, lidenskabelig og følelsesladet, men samtidig også stædig, vedholdende og urokkelig. Skorpionen er modsætningernes tegn. Det betyder, at de både er stærke og svage, uafhængige og omklamrende. 
 
Skorpionen er meget lidenskabelig, men det har også en bagside, for de kan være meget jaloux typer, der bærer nag og kan blive hævngerrige. 
 
Skorpionen kan godt lide at have kontrol, hvilket ofte betyder, at de reagerer meget negativt, hvis de mister kontrollen. Derfor er Skorpionen i mange henseende både en manipulerende, kontrollerende og grådig karakter. 
 

Skytten: 23. november – 21. december

Skytten er en energisk, ambitiøs og frihedselskende person. De lever og ånder for frihed og søger i bund og grund fuldkommen uafhængighed. Skytten er et ildtegn, hvilket betyder, at de er yderst aktive og entusiastiske i alt, hvad de foretager sig. 
 
Skytten har en munter og sprudlende personlighed, der altid ser fremad med stor optimisme. Den evige optimisme og gavmildhed som Skytten er kendetegnet ved, har dog også en bagside. Skytten tænker nemlig ikke over konsekvenser, og ofte kommer de til at glemme aftaler eller give løfter, som de ender med ikke at kunne overholde. 
 
Skytten kan dermed have svært ved at indgå i et traditionelt forhold, da de elsker deres frihed og uafhængighed. Derfor har de svært ved at binde sig, fordi det kan være så svært at blive det samme sted for længe. 
 

Stenbukken: 22. december – 20. januar

Stenbukken er først og fremmest ambitiøs. De har et inderligt behov for succes, penge, status og autoritet og selvom de ikke er klar over det – kærlighed og tryghed. Stenbukken er et jordtegn og et kardinaltegn, og denne kombination af praktik (jord) og initiativ (kardinal) medfører, at deres personlighed er gearet imod lederskab og magt. 
 
Stenbukken er symboliseret ved en ged, og dette er ikke helt tilfældigt. For ligesom geden har Stenbukken høje mål og hopper fra punkt til punkt imod målet. 
 
Stenbukken har en inderlig skeptisk følelse af kun at kunne regne med sig selv. Derfor har de svært ved at have tillid til andre og stole på deres medmennesker. 
 

Vandmanden: 21. januar – 18. februar

Visionær, original og anderledes – Vandmanden er indbegrebet af den gale opfinder. De går deres egne veje og nægter at følge andres regler. Vandmanden er derfor en sand idealist og opdager.

Vandmanden ser sig selv som en sandhedssøgende person. En reformist og en, der skal oplyse andre. De bliver ikke slået ud, hvis andre kritiserer eller afviser dem for deres til tider vilde ideer. Tværtimod gør det dem mere vedholdende, og derfor kan Vandmanden sommetider anses som værende meget stædig.

Vandmandens største svaghed er, at de har tendens til at gøre dem selv vigtigere, end de er. Vandmanden er så opsat på ikke at være ligesom alle andre, at de nogle gange er anderledes, blot for ikke at være ens. 

 

Fisken: 19. februar – 20. marts 

Fisken er modtagelig, intuitiv og følsom. Men Fisken er også opfindsom, fleksibel og foranderlig. Fisken er tegnet for evighed og åndelig genfødsel. De søger det spirituelle i livet. 
 
Fisken er et vandtegn, og ligesom fisken i vandet er Fisken som stjernetegn i stand til at tilpasse sig til alle strømninger, der omgiver dem. Fisken bliver enormt påvirket af sine omgivelser og føler så meget, at de næsten kan overtage en anden persons problemer eller glæder. Derfor kommer de nemt til at overforkæle andre, og de har ofte tendens til, at vælge de forkerte mennesker at omgås. 
 
Fiskens største fejl er dens hang til at flygte fra alt, som de ikke ønsker at beskæftige sig med. Al fiskens følsomhed og overdrevne modtagelighed gør, at de skal kæmpe hårdt for at bevare deres stabilitet og styrke, hvilket også betyder, at Fisken er et usikkert menneske, som kan have svært ved at være disciplineret.
 

 

 

Kærlighedshoroskopet – Hvem passer vi sammen med? 

Det modsatte punkt i Dyrekredsen kaldes for Descendanten og giver en indikation af, hvad vi er tilbøjelige til at lede efter i et andet menneske. Det er blandt andet Descendanten man kigger på, når man lægger et kærlighedshoroskop eller et parforholdshoroskop, eller når man giver en overordnet begrundelse for, hvorfor det ene stjernetegn passer godt sammen med et andet. 
 
 
Vædderen og kærligheden 
Vædderen er lidt af en romantiker. De er trofaste men kan også være besiddende og jaloux. 
 
Det perfekte match for Vædderen er enten en Løve eller en Skytte. Løven er et godt match, fordi de begge er lidt egocentrerede. De kan begge lide at styre, og har begge svaret på alt – dermed er der ikke en i forholdet som bliver den dominerende.
 
Skytten er det perfekte match, fordi de kan håndtere Vædderens temperament, og begge er spontane og aktive mennesker. 
 
Tyren og kærligheden 
Tyren har stor omsorg og er derfor mild og behagelig at være i selskab med. De lytter følsomt og oprigtigt til partneren. 
 
Det perfekte match for Tyren er Stenbukken eller Jomfruen. Stenbukken og Tyren ligner på mange områder hinanden, og er begge rolige og tryghedssøgende. 
 
Jomfruen er et godt match, da de begge er hjemlige personer og samtidig deler mange af de samme interesser - specielt det, at de ikke har behov for det eventyrlige og impulsive, men blot ro og skønhed i tilværelsen. 
 
Tvillingen og kærligheden 
Tvillingens passion er flirt. Derfor kan de ikke få nok af spænding og forandringer i deres kærlighedsliv. 
 
Det perfekte match for Tvillingen er Vægten eller Vandmanden. Med Vægten deler Tvillingen den udadvendte og positive energi, og derfor vil sjov og latter dominere deres liv sammen. 
 
Vandmanden og Tvillingen deler også forkærligheden for det udadvendte liv. Begge er friske på nye ting og eventyr, og har således trangen til oplevelser tilfældes. 
 
Krebsen og kærligheden
Krebsen er en ægte romantiker: Meget givende i et forhold men også af natur yderst sensitiv og kan blive hylet ud af den, ved de mindste negative vibrationer. 
 
Det perfekte match for Krebsen er Skorpionen eller Fisken. Skorpionen vil være den stærke part i forholdet, og de hviler i sig selv, hvilket Krebsen har behov for. Skorpionen er meget jaloux, og det er til Krebsens fordel, da de har et behov for at føle sig både elsket og bekræftet og kunne kontrollere deres kæreste. 
 
Sammen med Fisken fungerer Krebsen rigtig godt, fordi de kan drage omsorg for hinanden. Fisken vil få Krebsen til at føle sig tryg og tager føringen i forholdet. Derfor findes trygheden sammen med Fisken. 
 
Løven og kærligheden 
Løven er meget beskyttende overfor dem, de har kære. De er omsorgsfulde partnere og romantikere uden lige. Men de bliver også meget let jaloux. 
 
Det perfekte match for Løven er Vædderen eller Skytten. Med Vædderen får Løven en stærk partner lige som sig selv, og Løven bliver særligt tiltrukket af den stærkt erotiske energi, som Vædderen besidder. 
 
Skytten sprudler lige som Løven af positiv energi, og det er godt for forholdet. Med Skytten som partner får Løven en bedre halvdel, som også elsker aktiviteter og derfor kan de få mange rejser og nye oplevelser sammen i deres forhold. 
 
Jomfruen og kærligheden 
Jomfruen rummer en uhelbredelig ordenssans, og sætter gerne kærligheden i system og bringer orden i deres partners liv. 
 
Det perfekte match for Jomfruen er en Tyr eller Stenbuk. Jomfruen passer godt sammen med Tyren, fordi de begge er glade for hjemlig hygge og ønsker et hjem, der er roligt og harmonisk. 
 
Jomfruen og Stenbukken er til gengæld gode for hinanden, fordi de begge er fornuftige mennesker, der værdsætter hårdt arbejde. De har begge brug for at føle sig elsket, og den følelse kan de give hinanden, da de begge er gode til at drage omsorg. 
 
Vægten og kærligheden 
Vægten er en meget betænksom og kærlig partner. De vil gøre alt for deres forhold. De er fredelige af natur og er derfor ikke de store problemskabere i et forhold. 
 
Det perfekte match for Vægten er Tvillingen eller Vandmanden. Med Tvillingen deler Vægten det lyse sind og glæden for livet. Jalousi eksisterer ikke mellem disse to stjernetegn, og det betyder, at de giver hinanden lov til at udfolde sig og være dem de er. 
 
Med Vandmanden kommer Vægten til at have det sjovt, da de begge er udadvendte og har en positiv energi. Vandmanden supplerer Vægtens træk godt, da den beslutningssvage Vægt trækkes ned på jorden af den hurtige Vandmand, der ikke spekulerer så meget over tingene.
 
Skorpionen og kærligheden 
Skorpionen er meget passioneret og loyal i sit forhold. De er af natur givende og forventer til gengæld også ubegrænset loyalitet af deres partner. 
 
Det perfekte match for Skorpionen er Krebsen eller Fisken. Med Krebsen kan Skorpionen få lov at lede vejen, hvilket de godt kan lide. Krebsen har behov for en partner, som han/hun kan stole på, og det kan Skorpionen give. Hos Krebsen kan Skorpionen føle sig elsket, og derfor bliver Skorpionens jalousi ikke et problem. 
 
Skorpionens styrke vil også være styrken i forholdet med Fisken. Fisken har svært ved at træffe beslutninger, og dem kan Skorpionen tage for Fisken, mens Fisken kan give Skorpionen tryghed og ro i forholdet. 
 
Skytten og kærligheden
Skytten er yderst eventyrlysten, og derfor er de også ofte villige til at tage vovede chancer, når det gælder kærlighed. De er loyale og troværdige i deres parforhold, selvom de føler et stort behov for frihed. 
 
Det perfekte match for Skytten er Vædderen eller Løven. Både Skytten og Vædderen er ildtegn og er dermed begge udadvendte, entusiastiske og aktive. Begge har en stor portion temperament, og af den grund kan deres forhold slå gnister. 
 
Skytten er betaget af Løvens selvtillid, og Skytten og Løven deler mange interesser og passioner, herunder at rejse og møde nye mennesker. Samtidig har begge stjernetegn en stor frihedstrang, hvilket gør, at de forstår hinanden og giver hinanden plads. 
 
Stenbukken og kærligheden 
Stenbukken tror på ægte kærlighed. De er meget loyale over for deres partner og tager ægteskabet alvorligt. 
 
Det perfekte match for Stenbukken er Jomfruen eller Tyren. Jomfruens pæne og ordentlige sind passer godt til Stenbukkens selvdisciplin og evne til hårdt arbejde. De beundrer hinanden for deres intelligens og deler generelt mange synspunkter på livet. 
 
Både Stenbukken og Tyren er jordtegn, og derfor har de begge behov for materiel tryghed. Tyren beundrer den styrke, Skytten sætter ind på at nå i mål, og Stenbukken sætter pris på Tyrens kærlige stabilitet. 
 
Vandmanden og kærligheden
Det er aldrig kedeligt at være i et forhold med en Vandmand. De er opfindsomme og vil tit overraske med nye idéer. Vandmanden er loyal og bliver sjældent jaloux. 
 
Det perfekte match er Tvillingen og Vægten. Vandmanden og Tvillingen er begge meget sociale væsner og har en smittende livsglæde. Både Vandmanden og Tvillingen vil gerne have udfordringer i livet og elsker at lære nye ting. 
 
Vandmanden og Vægtens største styrke er deres fælles glæde og mod på livet. Som par bliver de en hvirvelvind af aktiviteter og positiv energi, og de er gode til at bakke hinanden op. 
 
Fisken og kærligheden 
Fisken er troværdig og loyal. De er nemme at være sammen med, da de altid forsøger at være forstående overfor deres partners følelser, og så er de ekstremt omsorgsfulde. 
 
Det perfekte match for Fisken er Skorpionen og Krebsen. Fisken giver Skorpionen sin kærlighed og loyalitet, mens Skorpionen giver Fisken tryghed og stabilitet. 
 
Fisken og Krebsen supplerer hinanden godt og bakker hinanden op i enhver given situation. Som noget nyt skal Fisken lede Krebsen, og på den måde bringer de det bedste frem i hinanden. Krebsen bliver mere afslappet og rolig, mens Fisken blomstrer, når de finder deres egen styrke.